Què fem?

La base de funcionament del nostre agrupament rau en les següents pautes:

·        Dia a dia: cada dissabte a la tarda ens reunim amb els nens al cau per realitzar diferents activitats que engloben  jocs, tallers, activitats tant dins la vila com als voltants, entre d’altres.

·        Totes aquestes activitats segueixen un fil conductor al llarg de tot el curs, i són preparades pels caps en funció d’uns objectius pedagògics.

·        Un cop al mes Tots els caps de l’agrupament, ens reunim en consell per a preparar, gestionar i tirar endavant l’agrupament.

·        A principi de trimestre: Ens reunim els caps de cada unitat amb els responsables pedagògics per preparar els objectius pedagògics del trimestre en funció del grup.

·        A final de trimestre Ens tornem a reunir amb els responsables pedagògics per revisar si s’han assolit els objectius marcats.

·        Com a mínim una vegada per trimestre es realitza una sortida, arribant a una al mes si el temps ho permet.

Aquestes sortides poden ser d’un sol dia o de cap de setmana, i tot sovint poden incloure activitats conjuntes amb d’altres agrupaments.

En quant al finançament de totes aquests activitats que realitzem al llarg de l’any, a l’inici de curs es paguen unes quotes que serveixen principalment per  pagar la quota a l’asseguradora.

Aquesta quota mirem de mantenir-la el més baixa possible entenent que som una entitat sense ànim de lucre i servei social, la qual cosa no volem que un preu elevat tanqui les portes a ningú.

També rebem una subvenció inicial per part de l’Ajuntament; així com subvencions puntuals en cas de realitzar activitats obertes a la mainada de tota la vila (que serveixen per a pagar el material utilitzat).

Una part dels pressupost es destina a subvencionar formacions als Caps com: el títol de monitor, de director, monogràfics específics en una temàtica, etc ( l’agrupament paga la meitat de la formació “acabada” )

 

Activitats anuals:

 

l      Sortida de Passos: a principi de curs realitzem una sortida d’un dia tant amb nens com pares per donar la benvinguda als nou vinguts i presentar el nou curs. Aquesta sortida es realitza en llocs propers a la vila, i sovint l’organitzen els pares Elefants.

S’organitza per comissions: jocs, lloc, animació etc…

 

l      Nadal: Es realitzen activitats a la sortida de la Missa del Gall com pessebre vivent, panera solidaria, venda de articles nadalencs manufacturats per els nens (extajobs), etc.

 

l      Carnestoltes: es prepara una carrossa que s’inclou a la Rua organitzada per l’Ajuntament ( S’acostuma a fer només amb l’equip de caps).

 

l      Sortida Agrupament: és una sortida de cap de setmana on participem caps, nens, pares, familiars.

Normalment, la Unitat d’Elefants  prepara les activitats de diumenge al matí.

 

l      Cau al carrer: s’organitza al llarg de la tarda un seguit d’activitats obertes a tota la vila.

Com a punt culminant hi sol haver un grup d’animació infantil  per tancar els actes i xocolata desfeta per tothom.

 

l      Campaments d’estiu: com a cloenda del curs es realitzen uns campaments d’una setmana pels més petits i entre 9 i 11 dies pels més grans. Aquests habitualment són als Pirineus, tot i que de vegades s’han realitzat campaments internacionals.

Aquests campaments són preparats amb la col·laboració dels mateixos nens, en la mesura que la seva edat els permet.

 

l        Festa Major de Sant Sadurní ( Patró del nostre agrupament ): El dia de la festa major, es fa cau normal, però amb una activitat de trascendència pensada per el consiliari (diferent segons cada unitat).

l        A les 18:00 es fa un berenar amb tot l’agrupament amb xocolata desfeta fins les 19:00 de la tarda on s’entra a la missa de festa major, la qual s’obre al poble la activitat proposada per el consiliari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *