Qui som?

L’AEiG Sant Sadurní una entitat d’educació en el lleure basada en els valors de l’escoltisme.

La participació en els actes de la vila és activa, per considerar-la un dels pilars de la implicació i cohesió social en què volem educar.

En l’actualitat formem l’agrupament una vintena de caps i quel·les (responsables dels nens/es) i aproximadament un centenar de nens/es i joves.

Els caps i quel·les participem en una formació bàsica com a monitor/es en l’educació del lleure mitjançant una escola pròpia amb homologació per part de la Generalitat de Catalunya, així com molts cursos monogràfics sobre temàtiques diverses.

Com a entitat de més de 50 persones sempre hi ha com a mínim una persona amb titulació de Director d’Entitats de Lleure.

L’edat que abarquem va dels 6 als 19 anys, sense cap tipus de discriminació ni requisit per entrar a formar-ne part, donant una educació integral al llarg de tots aquests anys.

 

Entorn local:

L’Agrupament Escolta i Guia Sant Sadurní centra la seva activitat a la població de Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès. El local, anomenat Cau, es troba al casc antic de la localitat, a la Plaça del Doctor Salvans (Pl. Església) als baixos de la Institució Cultural La Llar.

Aquest local és el lloc on tots els grups de nois i noies de totes les edats ens reunim cada dissabte de quatre a sis de la tarda.

Disposem de totes les sales del Cau, el Cau de Castors i Llúdrigues, cau de Llops i Daines, cau de Teixons i Mustel·les compartit amb el cau de Ràngers i Noies Guia, el cau de Pioners i Caravel·les, cau de Truc 1 i Truc 2, cau de Caps i Quel·les, cau d’intendència i material i els patis exteriors.

El nostre símbol és el fulard, amb el fons verd, simbolitzant el color de les vinyes que envolten la població i formen part del paisatge més típic de la comarca, i la veta vermella, que simbolitza el color de la sang de Sant Sadurní Màrtir, el patró de la Vila.

Formem part del teixit social de la nostra Vila i en som conscients. Com a entitat del poble realitzem i participem en diverses activitats que es desenvolupen en aquest, com per exemple per Sant Jordi, Nadal, Caga Tió, Quinto Popular, les Festes dels Barris, el dia del Cau al carrer, Carnestoltes.